3 Temmuz 2008 Perşembe

fiat linea












İlk Kez Türkiye’de üretilen ve yurtdışına ihraç edilecek olan bir otomobilindünya tanıtımı İstanbul’da düzenlenen bir fuarda yapıldı. Türkiye’deüretilen Fiat Linea, dün başlayan İstanbul Auto Show Fuarı’nda dünyavitrinine çıktı.

170 milyon Euro’luk yatırımla üretildi
İTALYAN Fiat, Türkiye’de üretilen yeni sedan modeli ’Linea’nın dünyaprömiyerini İstanbul Auto Show 2006’da gerçekleşti. Tasarımı Fiat StyleCentre tesislerinde yapılan Linea, sürücüye ve yolculara ergonomikkonfor sağlayan, ferah, aydınlık ve kullanıcı dostu bir kabintasarımına sahip. Uzunluğu 4.56 metre, genişliği 1.73 metre, yüksekliği1.5 metre, aks mesafesi ise 2.6 metre olan araç aynı zamanda 500 litregibi son derece büyük hacimli bir bagaja sahip. Türk ve dünya basınınınkarşısına ilk kez İstanbul’da çıkan Fiat’ın C sınıfındaki yeni sedanmodeli için seçilen ’Linea’ ismi İtalyanca ’çizgi, hat’ anlamınageliyor. Tamamı Tofaş tarafından yapılan 170 milyon Euro’luk yatırımlaBursa’da yılda 60 bin adet üretilecek aracın ilk etapta yüzde 30’uAvrupa’ya ihraç edilecek. Fiat Linea, Türkiye’nin dışında Çin veBrezilya’da da üretilecek. Bu üç ülkede aynı şekilde üretilmeyecek olanaraç, her ülkenin farklı ihtiyaç ve beklentilerine göre değişikliklertaşıyacak. Linea 2007 ortasında piyasaya sunulacak.
Avrupa’da VW satışlarına Murat Günak dopingi
VOLKSWAGEN Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kern,Avrupa’daki satışlarının geçen yıla göre yüzde 11 arttığını ve 280 binadet fazla arça sattıklarını söyledi. Satış grafiğindeki bu başarıdaVolkswagen Tasarım Grubu Başkanı Murat Günak’ın da payının olduğunubelirterek, “Satışlarımızın artmasında yeni modellerin etkisi büyük. Bumodellerde de yeni tasarım anlayışı var” dedi. 2008-2009 yıllarındaVW’nin yepyeni modellerinin satışa sunulacağını söyleyen Kern, buyeniliklerle satış grafiğinin ilerleme kaydedeceğini belirtti. Kern,VW’nin yeni tasarım anlayışının tüketiciler nezdinde çok beğenildiğinive bu durumun satışları artırdığını söyledi. Türkiye’ye yatırım yapmakiçin görüştüklerini yineleyen Kern, şöyle konuştu: “Biz bir yatırımyaparken hem iç pazar hem de yurtdışındaki pazarlar için ekonomikolmasına ve ihracat potansiyeline bakıyoruz.”
PARİS Motor Show’un ardından ilk kez Autoshow Fuarı’nda sergilenenAlfa Romeo’nun süper spor otomobili 8C, Türkiye’de de tanıtılırken,sadece 500 adet üretilecek araç için şimdiden 800 kişinin başvurduğukaydedildi. BYetkililer, başvuruları kabul edilen kişilerin, araçlarınıFrankfurt Otomobil Fuarı zamanında teslim alabilecekleri bildirildi.


Hiç yorum yok: