2 Temmuz 2008 Çarşamba

C CLASS MERCEDES-BENZ


C CLASS MERCEDES-BENZ
Daha önce hiç tatmadığınız bir sürüş hissi verir. Yeni Mercedes C-Serisi. Egemen ve çevik.Mercedes 120 yılı aşkın bir süredir gri asfaltın ne kadar keyif verebileceğini kanıtlıyor. Artık bu keyfi yeni C-Serisi ile yeniden yorumlama zamanı geldi. C-Serisi ile sürüş hiç olmadığı kadar keyifli. Hemen hemen hiçbir otomobil, iç mekandan tahrik teknolojisine kadar, dış ortam şartlarına ve kişisel ihtiyaçlarınıza onun kadar hızlı uyum sağlayamaz. Bunu seçici amortisör sistemine sahip olan standart çeviklik kontrol paketi sağlar. İsteğe bağlı olarak ayrıca teknolojik bir yenilik olan spor sürüş moduna sahip yeni gelişmiş çeviklik paketi temin edilebilir.Böylece sürüş tutumunu düğmeye basarak etkileyebilirsiniz. Yüksek güce sahip geniş motor yelpazesi her isteğinizi yerine getirir. Ayrıca sizi iç mekanda hissedilir derecede daha geniş mekan, asil malzemeler ve yeni tasarım sayesinde daha hoş bir atmosfer karşılar. Sportif ya da konforlu bir iç mekana kendiniz karar verirsiniz.
Sürüş Dinamiği:
Hayatınızın en güzel sürüşü.Her seferinde.Çeviklik – ilk bakışta ve son metreye kadar.
Yeni C-Serisi sizi daha ilk bakışta etkiler. Gergin çizgileri egemenliğini, geniş radyatör panjuru ve dikkat çekici arka bölümü varlığını ve dinamizmi simgeler. Fakat bu coşku dolu görünüm sadece bir başlangıçtır. Yeni C-Serisi, otomobiliniz için eşsiz bir sürüş keyfi sunan sayısız teknolojik yenilikle donatılmıştır. Yeni çeviklik kontrol paketi dikkat çekici bir özelliktir. Yürüyüş takımı uyarlamasını otomatik olarak yol koşullarına uyarlayan seçici amortisör sistemi her zaman yüksek sürüş keyfi sunar. Ayrıca isteğe bağlı olarak spor sürüş moduna sahip gelişmiş çeviklik kontrol paketi de temin edilebilir. Sportif ya da konforlu bir sürüşe düğmeye basarak karar verebilirsiniz. Opsiyonel dört tekerlekten çekiş 4MATIC C 320 CDI , C 280 ve C 350 modelleri için sadece yolda değil her türlü hava koşulunda rahat bir sürüş keyfi sunar. Örneğin ıslak yolda yol tutuşunu arttırır, ayrıca kuru yolda da hissedilir derecede daha fazla dinamizm sağlar.
Yeni C-Serisi’ndeki esas yeniliklerden biri olan, sürüş dinamizmi alanında özel donanım olarak temin edilebilen spor sürüş moduna sahip gelişmiş çeviklik paketinde kendini sürekli olarak sürüş ve yol durumuna uyarlayan elektronik ayarlı bir amortisör sistemi söz konusudur.Sistem, sürüş konforunu ve güvenliğinin yanısıra aracın çevikliğini arttırır.Gelişmiş çeviklik paketi ile C - Serisi 15 milimetre daha alçağa yerleştirilmiştir ve özel bir süspansiyon ve amortisör ayarı ile hissedilir derecede daha dinamiktir. Bu pakete, sportif bir sürüş hissi ve daha iyi araç hakimiyeti sağlayan parametrik bir direksiyon da dahildir. Tam otomatik program manuel olarak da kumanda edilebilir. Bir düğmeye basarak konforlu ya da sportif bir sürüşe karar verebilirsiniz. Spor modu seçimi ile sadece amortisörün sertliği değil aynı zamanda gaz pedalının karakteristiği de etkilenir. Böylece motorun zorlanmasını daha doğrudan hissedersiniz. Tek koşul keyfinizin yerinde olmasıdır. Aksi takdirde yumuşak ve rahat bir sürüş için konfor modunu seçebilirsiniz.
Motor:
Öncelikli olarak yakıt almak zorunda olmadığınız motorların keyfini çıkarın.Common - Rail teknolojisine sahip C-Serisi dizel modeli.
Yeni C-Serisi’nde etkin ve güçlü bir sürüş için üç adet dizel motor seçime sunulmaktadır. C 320 CDI Common - Rail teknolojisi olan 6 silindirli bir motora sahiptir. Bu motor 165 kW ( 224 HP ) gücü ile otomobili 7,7 saniyede 100 km/s’e çıkarır. 4 silindirli C 200 CDI ve C 220 CDI modelleri birçok teknik yenilik sayesinde şimdi daha fazla güce ve belirgin şekilde daha yüksek torka sahiptir. Daha iyi piston soğutması için yağ fıskiyeleri büyütülmüştür. Kaydırmalı yatakların ideal şekilde yağ beslemesi sayesinde C 200 CDI 100 kW ( 136 HP ) ve C 220 CDI 125 kW ( 170 HP ) güç sunar. Ayrıca her iki motorda da metal buji yerine yüksek ısılara ulaşan ve böylece soğuk çalışmayı iyileştiren seramik bujiler kullanılmıştır. Dizel motorlar tabii ki bir dizel partikül filtreye sahiptir.
İyi performanslar ödüllendirilir. Üstelik de sürüş keyfiyle.
115 kW’dan 200 kW’a : Heyecanlandıran benzinli motorlar. İşte ödülünüz : Yeni C-Serisi’nde beş farklı benzinli motor arasından seçim yapabilirsiniz.C 180 KOMPRESSOR ve en güçlü C 200 KOMPRESSOR motor iki adet 4 silindirli kompresörlü motora sahiptir. Motor kumandasının yeni yazılımı ve değiştirilmiş piston formu sayesinde güç ve tork arttırılmıştır. Böylece C 180 KOMPRESSOR 115 kW ( 156 HP ) ve C 200 KOMPRESSOR 135 kW ( 184 HP ) güce sahiptir. Daha sportif : üç adet 6 silindirli motor C 230, C 280 ve C 350’de sürüş sessizliğini ve çıkış gücünü birleştirir. Böylece C 230 150 kW ( 204 HP ) ile 245 km/s azami hıza ulaşır. C 280, 170 kW ( 231 HP ) gücü ve 2.500–5.000 d/d’da 300 Nm azami torku ile etkiler. C 350, 200 kW ( 272 HP ) gücüyle sadece 6,3 saniyede 0’dan 100 km / s’e ulaşır. Örnek teşkil eden yakıt tüketimi tüm V6 motorların ortak noktasıdır. Bunu sağlayan kademesiz ve ihtiyaca uygun olarak kumanda edilen dört değişken eksantrik milidir. Böylece sürüş durumunun gerektirdiği kadar yakıt kullanılır. Bu arada tüm 6 silindirli motorlar dışarıdan bakıldığında sportif çift borulu egzoz tertibatından tanınabilir..

Hiç yorum yok: